Header Ads

Melleņu ogas


Melleņu ogas ievāc, kad tās ir pilnīgi nogatavojušās, attīra no piemaisījumiem, izber plānā slānī un vītina saulē vai mākslīgā siltumā (35 – 37°C) apmēram vienu dienu, tad žāvē līdz 60° temperatūrā ar labu ventilāciju. Žāvējot jāskatās, lai no ogām neiztecētu sula. Pēc izžāvēšanas, tās saspiežot saujā, nedrīkst veidoties pikas un krāsot rokas.

Mellenēm ir viegla savelkoša iedarbība, tāpēc tās patīkamās garšas dēļ var lietot bērni pret caureju, enterokolītu. Gatavo tēju un novārījumu, ņemot pa ēdamkarotei uz glāzi ūdens.

Drogas derīgas divus gadus.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.