Header Ads

Uzzināt svarīgāko par diabētu video konsultācijās


Ņemot vērā, ka diabēta slimnieku skaits ne tikai Eiropā, bet arī Latvijā pieaug, palielinās nepieciešamība ērti un vispusīgi iegūt informāciju, kā labāk sadzīvot ar šo slimību. Stradiņa slimnīcas Endokrinoloģijas centrā ir izveidotas un pieejamas video konsultācijas par diabētu un tā ārstēšanās procesu. Video konsultācijas veidotas ar mērķi padarīt apmācību par diabētu daudz pieejamāku un saprotamāku slimnīcas pacientiem, kā arī plašākam interesentu lokam.

Video konsultācijās tiek skaidroti ar diabēta saslimšanu saistītie jautājumi: diabēta paškontroles un pareizi uztura principi, diabēta izraisītās blakussaslimšanas, padomi ceļojot un citi jautājumi. Izzinošo materiālu var izmantot ne tikai diabēta pacienti, bet arī ģimenes ārsti, māsas un citi speciālisti, kuriem ikdienā nākas saskarties ar diabēta pacientiem.

"Beidzot arī Latvijas diabēta pacientiem ir pieejams moderns izglītojošs materiāls. Iepazīstieties ar to un palīdziet arī saviem ar diabētu slimajiem radiniekiem un draugiem atrast pareizo ceļu šīs slimības savlaicīgā atklāšanā, ārstēšanā un veselīgu dzīves principu saprašanā" ir gandarīts Endokrinoloģijas centra vadītājs, profesors Valdis Pīrāgs.

Video materiāls tapis projektā „eMedic - telemedicīnas un diabēta ārstniecības attīstība”, kas tika īstenots Centrālās Baltijas jūras reģiona INTERREG IV A 2007-2013 programmas ietvaros sadarbībā ar partneriem no Igaunijas, Somijas un Zviedrijas. Projekta mēŗkis – rast iespēju uzlabot un modernizēt diabēta pacietu veselības aprūpes procesus Baltijas jūras reģionā.

Video konsultācijas Endokrinoloģijas centra pacientiem pieejamas DVD formātā, savukārt citiem interesentiem – slimnīcas mājas lapā, Slimnīcas sociālajos tīklos: Youtube, Facebook

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.