Header Ads

Kā sagatavot Čagu?


Čaga ir parazītsēne - piepe, iels, virspusē melns, bet iekšpusē brūngans izaugums uz koka stumbra.

Čaga neārstē, tomēr uzlabo slimnieka pašsajūtu, mazina sāpes, tāpēc to atļauts lietot medicīnas praksē. Vislabākais efekts novērots kuņģa un plaušu slimniekiem.


Tautas medicīnā visbiežāk lieto čagas nostādinājumu. Čagu nomazgā, liek verdošā ūdenī un mērcē 4-5 stundas. Tā kļūst mīksta, viegli sadrupināma. Ņem 1 daļu šīs čagas un 5 daļas ūdens (līdz 50°C), kurā tā mērcēta, tur 48 stundas. Pēc tam ūdeni nolej, nogulsnes izspiež caur vairākkārt salocītu marli. Tas derīgs lietošanai 3 - 4 dienas. Dzer kā vispārspēcinošu līdzekli.

Ārstējoties ar čagas nostādījumu, jāievēro piena un augu diēta. Protams, pirms čagas lietošanas vēlams konsultēties ar ārstējošo ārstu.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.