Header Ads

Biešu sula – Tavai veselībai

Ne mazāk vērtīga par burkānu sulu ir sarkano biešu sula. Lai gan biešu sulā nav sevišķi daudz dzelzi saturošu sāļu, tomēr šī dzelzs ļoti labi uzsūcas organismā un uzlabo asins sastāvu, palielina sarkano asinsķermenīšu daudzumu. Tāpēc biešu sulu ļoti ieteicams lietot sievietēm. Vēlams biešu sulu dzert 2 reizes dienā kopā ar burkānu sulu (1:40). Klimaksa periodā biešu un burkānu sulas dod lielāku labumu nekā dažādu medikamentu un hormonu lietošana. Sarkanās bietes izceļas ar lielo (apmēram 50%) nātrija sāļu un mazo (apmēram 5%) kalcija sāļu daudzumu. Šāda dabiskā nātrija un kalcija attiecība nodrošina kalcija atrašanos organismā izšķīdušā stāvoklī. Sevišķi svarīgi tas ir ziemā, kad, lietojot pārsvarā vārītu uzturu, neorganiskais kalcijs nosēžas uz asinsvadu sieniņām, izraisot sirdsdarbības un asinsspiediena traucējumus, kā arī padarot asinsvadus trauslus.

Bietēs atrodas apmēram 20% kālija un 8% hlora savienojumu. Kālijs nepieciešams visiem fizioloģiskajiem procesiem, bet hlors gādā par aknu, nieru, žultspūšļa un limfātisko dziedzeru attīstīšanu.

Biešu sulu nav ieteicams lietot vienu pašu, bet gan kopā ar burkānu vai ābolu sulu. Burkānu, biešu gurķu sulu maisījums labi attīra nieres un žultspūsli no smiltīm un akmeņiem, kas veidojas, neorganiskajam kalcijam uzkrājoties organismā. Pietiek ar 1/2 glāzes sulu maisījuma izdzert 3 – 4 reizes dienā, lai varētu izvadīt smiltis un šķīdināt akmeņus. Protams, to nevar izdarīt vienā dienā. Ir nepieciešamas vismaz pāris nedēļas. Bet tas taču ir patīkamāk, nekā doties uz operāciju.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.