Header Ads

Acis – Veselības spogulis


Mēdz sacīt, ka acis ir dvēseles spogulis, bet tās norāda arī uz cilvēka veselības stāvokli. Tie, regulāri ēd, labi izguļas, rūpējas par savu veselību, parasti nesūdzas, ka acis ātri nogurst. Tās ir tīras, skaidras, mirdzošas. Nogurušas, iekaisušas acis liecina par nevērīgu attieksmi pret sevi.

Vispirms jāatceras, ka grims jāuzklāj tikai ar tīrām rokām. Pirksti nedrīkst būt iesmaržināti – odekolons un smaržas kairina acu gļotādu. Nav ieteicams izmantot svešu skropstu suku.

Āda ap acīm ir plāna un jūtīga, jo tajā nav zemādas tauku dziedzeru. Tādēļ, ieziežot ar krēmu maigo ādu ap acīm, pirkstu pieskārieniem jābūt viegliem, lai to neizstieptu.

Ļoti taukaini krēmi var radīt plakstiņu satūkumu, tādēļ ieteicams lietot krēmus, kas speciāli paredzēti ādas kopšanai ap acīm vai arī hidratējošos krēmus.

Tumši loki zem acīm ne vienmēr liecina par kādu slimību. Veselam cilvēkam tie var parādīties, ja āda ap acīm ir sevišķi jūtīga un plāna vai sakarā ar pastiprinātu pigmentāciju. Tumšos lokus iepūderē ar nedaudz gaišāku pūderi nekā pārējās sejas daļas, bet vakaros tos var mēģināt noslēpt ar mirdzošajām plakstiņu ēnām.

Ja ik dienas izkrīt pa kādai skropstai, nav liela nelaime, bet ja pamanāt, ka tas gadās pārāk bieži, uz laiku pārtrauciet lietot skropstu tušu. Vakaros ieziediet skropstas ar rīcineļļu vai olīveļļu. Skropstu izkrišanu veicina arī nepareiza grima noņemšana. Grims no sejas un plakstiņiem jānotīra ar tualetes pieniņā samitrinātu vati. Skropstas jāpārslauka vēlreiz, bet pieniņa paliekas jānoskalo ar siltu ūdeni. No ziepēm labāk atteikties, sevišķi tad, ja āda ir sausa.

Ja acīs iekļuvis gruzītis, nemēģiniet no tā atbrīvoties, acis berzējot. Labākais tīrīšanas līdzeklis ir asaras. Veselo aci aizveriet, bet "slimo" intensīvi mirkšķiniet. Tā sāks asarot un pati atbrīvosies no gruzīša. Pēc tam izskalojiet acis ar vieglu sālsūdeni.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.