Ķimeņu augļi
Ķimeņu augļus ievās no pļavas ķimenēm, kad tie ir gaiši brūni. Augus nopļauj, sasien kūlīšos un žāvē caurvējā ēnainā vietā, apakšā paklājot audeklu, lai neietu zudumā izbirušās sēklas. Pēc tam nokuļ, attīra no pelavām, ja vajadzīgs, žāvē papildus.
Gatavo tēju, uzlējumu, ņemot uz glāzi ēdamkaroti augļu (pirms lietošanas ieteicams turēt termosā 4 – 6 stundas).
Ķimeņu aktīvās vielas iedarbojas uz garšas receptoriem, pastiprina gremošanas orgānu darbību, samazina pūšanas un rūgšanas procesus zarnās, darbojas kā gāzu novadītāja līdzeklis, sekmē piena dziedzeru sekrēciju.
Drogas var uzglabāt trīs gadus.
Nav komentāru: