Header Ads

Kā veselīgi notievēt?

Kādi produkti ir veselīgi un kādi ne? Kādu diētu ieturēt, lai ar karoti neizraktu sev kapu? Cik kurš ēdiens satur kalorijas un cik man to vajag, lai cīnītos ar lieko svaru, locītavu sāpēm, augstu asinsspiedienu, pārlieku lielu holesterīna līmeni asinīs? Tagad to visu varat aizmirst. Izrādās, ka veselīgi ēst un kontrolēt svaru ir tikpat viegli, kā panākt muskuļu un sirds asinsvadu sistēmas izturību. Turklāt jums nevajadzēs ne badoties, ne arī atteikties no kādiem ēdieniem. Ja šo ieteikumu neievērosiet, jūs ne tikai nesasniegsiet mērķi, bet arī sabojāsiet veselību.

Notievēšanas programmas uzdevums ir zaudēt liekos taukus, tajā pašā laikā saglabājot muskuļus, asinis, kaulaudus. Šādu efektu panāk fiziski vingrinājumi. Jūs vienlaikus zaudējat taukus un stimulējat muskuļu, kaulu un asiņu attīstību. Svari sākumā var rādīt, ka jūsu svars pieaug, jo šie smagākie un veselībai svarīgākie audi aizstāj vieglākos taukaudus. Bet jūsu izskats spogulī tūdaļ atspoguļo labvēlīgās pārmaiņas. Ja laiks ir karsts un maz dzerat, jūs zaudējat šķidrumu. Svari rādīs, ka sverat mazāk, bet, turpinot dzert mazāk nekā nepieciešams, sāksiet justies slikti. Padzeroties pašsajūta uzlabosies, bet arī svars tiks atgūts.

Muskuļainiem vīriešiem svars nav tik nozīmīgs rādītājs ir tikai vidukļa apkārtmērs. Vīriešiem tauki visbiežāk sāk uzkrāties viduklī. Viņiem vidukļa apkārtmēram būtu jābūt mazākam nekā gurnu. Sievietes uzkrāj taukus dažādi. Citas gūžās, citas augšdelmos, krūtīs, vēderā. Sievietēm noderīgāks ir "collas" tests. Paņemiet grāmatu, kas ir tieši collu (2,5 cm) bieza. Tad saņemiet ādas kroku vēdera sānos, uz augšstilba, augšdelma un citur. Nekur krokas biezumam nevajadzētu pārsniegt šo collu. Ja kroka ir biezāka, tad katrs puscentimetrs aptuveni norāda uz liekiem 3 kilogramiem tauku.
Tauku šūnas ir enerģijas krātuves, paredzētas dienām, kad nebūs ko ēst. Mūsu apstākļos tā vairs nemēdz notikt, tādēļ šādas rezerves mums vairs nav vajadzīgas. Taukaudos ir daudz asinsvadu. Katrs lieks grams tauku pievieno milzumu asinsvadu, kas sirdij papildus jāapasiņo.

Ja jūsu svars pēdējā laikā nav mainījies, tad lieki uzņemtas 100 kalorijas dienā pakāpeniski liks pieņemties svarā tieši tāpat kā 100 iztērētas kalorijas vairāk nekā parasti vai neuzņemtas kā parasti liks jums pamazām zaudēt svaru. Tas ir tik vienkārši. Dzīvības uzturēšanai un ikdienas aktivitātēm ir vajadzīga enerģija. Pieaugušam cilvēkam atkarībā no svara, dzimuma un aktivitātes pakāpes tā svārstās no 2000 līdz 3500 kalorijām dienā.

Cilvēkam, kas apņēmies samazināt svaru, visgrūtāk ir likt saprast, ka viņš nedrīkst zaudēt vairāk kā 50 gramus dienā jeb 350 gramus nedēļā. Tie ir 17 kilogrami gadā, kam būtu jāapmierina pat visaugstākās prasības. Tiem, kas ir mēģinājuši gada laikā nomest vairāk, iegūto figūru saglabāt nav izdevies. Tiem, kas ir ievērojuši šo noteikumu, visiem ir izdevies neatgriezeniski zaudēt svaru. Process kļūst automātisks. Ja kļūstat mazliet aktīvāki un mazliet ierobežojat uzņemtās kalorijas, jums ir jākrītas svarā. Šis nosacījums ir tik svarīgs, ka jums ir jāpalielina savs svars, ja to zaudējiet pārāk strauji. Der tikai plānotais svara zudums.

Ja zaudējat svaru pārāk strauji, jūs zaudējat pārsvarā ūdeni, nedaudz taukaudu, un arī muskuļu, kaulu un asins sastāvdaļas. Agrāk vai vēlāk tas izpaudīsies kā slikta pašsajūta, nogurums, sausa āda, trausli, nespodri mati un nagi, sievietēm var pat aizkavēties vai pārtraukties mēnešreizes.

Kamēr viegli ierobežojat kalorijas, bet ēdat daudzveidīgu ēdienu, jums būs laba veselība. Bet tiklīdz sāksiet izvairīties no kādiem produktiem, nonāksit nepatikšanās.

Visas diētas, kas izslēdz daudzveidību un iesaka pāris maģisku ēdienu, uz kuriem būtu jābalstās, ir neveselīgas. Tā ieteikumi atteikties (piemēram, no graudu ēdieniem vai arī ēst tikai graudu ēdienus) noved pie nelīdzsvarota uztura un veselībai nepieciešamu uztura sastāvdaļu trūkuma. Ja, piemēram, uzturā ilgstoši ierobežosit ogļhidrātiem bagātus produktus, piemēram, maizi un graudu putras, organisms sāks pastiprināti noārdīt taukus un galveno audu būvmateriālu - olbaltumvielas. Tiem sadaloties, asinīs nonāk pārāk daudz skābu vielmaiņas produktu, nopietnākos gadījumos pat var just acetona smaku no mutes un cilvēks jūtas slims un vārgs. Organismā nepārtraukti norit nolietoto audu sabrukšana un aizstāšana ar jauniem. Kamēr šie procesi ir līdzsvarā, cilvēks jūtas vesels un izskatās labi. Trūkstot enerģijai un ogļhidrātiem, olbaltumvielas pastiprināti sadalās un noārdīšanās procesi sāk ņemt pārsvaru pār atjaunošanās procesiem. Organisms tiek novājināts, tā pretestības rezerves izsīkst, imunitāte pret slimībām pazeminās. Audu sabrukumu paātrina pārpūle un nepietiekams uzturs, bet atjaunošanās procesus, veselībai nekaitējot, paātrināt nav iespējams. Tos paātrina tikai pastiprināta hormonu lietošana, kam ir ļoti nevēlami blakusefekti.

Briesmas, kas rodas, izvairoties no kāda uzturlīdzekļu veida, stipri pārsniedz iespējamos labumus, ko varētu gūt, uz tā rēķina pastiprināti saņemot kādu citu uzturlīdzekli, jo atteikšanās no dažādības nenovēršami noved pie iztrūkuma.

Vienīgais drošais ieteikums ir - nedaudz no visa. Jo lielāka dažādība, jo veselīgāk. Vismaz reizi nedēļā ēdiet visu, kas jums patiešām garšo. Tai skaitā 500 kaloriju šokolādes tāfelīti, ja jums to patiešām gribas.


KG-Off Fat Absorber Brīvs no taukiem!
KG-Off Fat Absorber
  • Kompleksa aktīvai komponentei hitozānam piemīt lieliska uzsūkšanas spēja.
  • Tas jau gremošanas traktā saista ar uzturu uzņemtos taukus, neļaujot organismam tos asimilēt,
  • veicina iepriekš uzkrāto tauku iesaisti enerģijas veidošanā,
  • uzlabo zarnu trakta darbību.
  • Hroms UB sastāvā stimulē ogļhidrātu vielumaiņu, uzlabo imunitāti un organisma tonusu.
  • Ieteicams liekā svara gadījumā un ķermeņa masas kontrolei.
Svara korekcijaEndokrīnā sistēma un vielmaiņa
Sastāvs (1 kapsulā): Hitozāns 500mg, hroma hlorīds (t.sk. hroms 33,7mkg) 0,6mg

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.