Header Ads

Mīlestība un Veselība


Mūsu gadsimtā mediķi, psihologi un sociologi, balstīdamies uz veiktajiem pētījumiem, ir pārliecināti, ka laimes sajūta, ko rada mīlas akts, ir viens no vissvarīgākajiem cilvēka veselības faktoriem.

Psihoneiroimunoloģija – tā sauc jauno zinātni par jūtu ietekmi uz imūnsistēmu. Mīlestība rada organismam optimālu stāvokli, ko iespējams konstatēt ar mēraparatūru. Laimīga cilvēka organismā palielinās aizsargšūnu daudzums. Tās un pastiprinātā kortizona izplatīšanās stipri mīlošiem cilvēkiem palīdz sadziedēt brūces un iekaisumus. Viņus retāk piemeklē saaukstēšanās slimības un gripa. Mīlestība ir labākās zāles. Smadzenes raida signālu: "Ekstremāla situācija. Vajadzīgi pretstresa hormoni! Steidzami adrenalīnu!" Un, lūk, notiek hormona adrenalīna izplatīšanās, un mēs jūtam tādu spēka pieplūdumu, ka varam "kokus gāzt".

Savienoto Valstu zinātnieki ir konstatējuši, ka precēti cilvēki dzīvo vismaz 5 gadus ilgāk nekā neprecēti. Viņi arī ir konstatējuši, ka šķirtie vīrieši trīs reizes biežāk griežas pie ārsta nekā tie, kuru laulības dzīve ir laimīga.

Pilnvērtīga seksuālā dzīve veicina sekmīgu karjeru. Arī šis ir amerikāņu secinājums. Smadzeņu fizioloģijas pētnieks Hovards Gleizers to izskaidro šādi: pēc intensīva mīlestības pārdzīvojuma cilvēks ir iztukšots, bet jau pēc īsas atpūtas fāzes viņa smadzenēs un visā organismā notiek spēcīga atbildes reakcija, kas viņu dara aktīvāku, dzīvespriecīgāku, enerģiskāku, līdz ar to arī veiksmīgāku savā biznesā un cīņā ar konkurentiem.

Intīmie glāsti organismā izraisa spēcīgu un neparasti daudzveidīgu bioķīmisku procesu, tādu, ko nespēj izraisīt neviena narkotiskā viela. Izdalītais kortizons uzreiz stimulē vielmaiņu un rada visiem zināmo laimes sajūtu, kas pārņem cilvēku. Seko adrenalīna izdalīšanās, kas visiem orgāniem liek darboties maksimuma režīmā. Sirds sitās ātrāk, paaugstinās asinsspiediens, ķermenis mobilizē savas enerģijas rezerves. Aknās, arī muskuļaudos un taukaudos samazinās glikozes daudzums. Dzimumakta laikā tiek sadedzināts ne viens vien kaloriju simts. Mīlestība – labākais līdzeklis novājēšanai.

Vienlaikus notiek bronhu atslābināšanās, plaušas saņem vairāk skābekļa. Asinsplūsmā ienāk opija komponenti, kas atrodas organismā. Tie cilvēkam atņem sāpju sajūtu. Viena no šīm vielām ir divi simti reižu spēcīgāka par morfiju. Arī imunoloģijas profesors G. Ulenbruks atzīst: jo jūs esat laimīgāki, jo jūs esat veselāki.

Savukārt profesors V. Šulcs pētījumos ieguvis sensacionālus rezultātus: tas, kas saņem pārāk maz mīlestības, biežāk nekā viņa laimīgie līdzcilvēki slimo ar galvassāpēm, asinsspiediena traucējumiem, slimīgi paaugstinātu apetīti, vēdergraizēm, nervozitāti un bezmiegu. Arī sirdij ir vajadzīga mīlestība, lai tā būtu vesela.

Telavivas profesors A. Abramovs ir konstatējis, ka sievietes, kurām nav viņas apmierinošu mīlas sakaru, daudz biežāk sirgst ar sirds slimībām nekā viņu laimīgās māsas. Mīlestība atvaira pat autokatastrofas. Amerikāņu profesors B. Singls ir konstatējis, ka vīri, kuru sievas no rītiem pret viņiem maigi izturas, daudz retāk iekļūst satiksmes negadījumos nekā tie, kam šie prieki ir liegti. Izskaidrojums – atvadu maigums vai kaisle mobilizē adrenalīnu un paaugstina uzmanību un vīrieša reakciju.

Mīlestība ir laimes priekšnosacījums, to nedrīkst jaukt ar iespējami biežākiem seksuālajiem kontaktiem.

Sievietēm, kas vēl labu saviem vīriem, viņiem jāsaka: tu esi labākais pasaulē, man nekad nav bijis tik labi. Tas var stimulēt ikvienu vīrieti, tādējādi no šiem sākotnēji mazajiem meliem var izaugt liela patiesība.

Vīriešiem jāatceras, ka daudzu stundu ilga sēdēšana pie televizora ekrāna vājina viņu dziumpotenci. Televīzija paņem vīrieša labākos spēkus: "pa pilienam" aizplūst tie paši hormoni, kuri "koncentrētā veidā" viņam nepieciešami dzimumaktā. Tādēļ – mazāk televīzijas!

Rotājiet un lolojiet savās acīs paši savu tēlu, mīliet to! Tas darīs jūs daudz laimīgākus.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.