Header Ads

Ozola mizas


Ozola mizas ievāc pavasarī līdz lapu plaukšanai, pastiprinātas sulu cirkulācijas laikā, no zariem vai nocirstiem kokiem. Mizas biezumam jābūt 2 – 3 milimetri, gabalu garums un forma var būt dažāda, tikai jāskatās, lai uz tiem nebūtu krūmveida ķērpju. Mizu žāvē parastā temperatūrā.

No sasmalcinātas ozola mizas gatavo novārījumu, ņemot pa tējkarotei vai ēdamkarotei uz glāzi ūdens. To var lietot iekšķīgi un ārīgi – pret caureju, saindēšanās gadījumos ar smagmetālu sāļiem, alkaloīdiem, heterocikliskiem, slāpekli saturošiem zāļu līdzekļiem. Ārīgi lieto skalošanai, apmazgājumiem smaganu, uroģenitālo iekaisumu, apsaldējumu, apdegumu gadījumos, acu skalošanai, pret kāju svīšanu.

Drogas var uzglabāt piecus gadus.

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.