Header Ads

Cīnies ar liekajiem kilogramiem veselīgi!

Vai zināji, ka cīnīties ar liekajiem kilogramiem var arī veselīgi?

Katrs, kas kādreiz mēģinājis, ievērojot stingru diētu, nomest svaru, zina cik viegli atgriežas liekie kilogrami. Ir tāda sajūta, ka pēc diētas ievērošanas, liekais svars uzaug atpakaļ divtik ātri... Kādēļ tā?
Tāda nu ir cilvēka organisma daba – vienreiz pabadojies, tas sajūt "briesmas" un cītīgi cenšas uzkrāt rezerves nebaltām dienām. Kā ar to cīnīties? – jāievēro veselīgas tievēšanas pamatprincipi. Jūs teiksiet – to ir viegli pateikt, visu daru it kā pareizi, bet svars nekust ne no vietas, vai arī ātri atgriežas... Lai tā nebūtu, no sākuma ir jānoskaidro iemesls kādēļ jūs ciešat no liekā svara. Viens no biežākajiem iemesliem ir vielmaiņas traucējumi, ko izraisa vairogdziedzera palēnināta funkcija. Vairogdziedzera palēninātas funcionēšanas pamatā var būt dažādi izraisītāji, to skaitā tas var būt kā sekas pēc ķīmisko preparātu, zāļu lietošanas, pēc hormonālo līdzekļu lietošanas.

Kā sakārtot vielmaiņu ar vitamīniem un dabīgām vielām?

Kambodžas garcīnija
Kambodžas garcīnija palīdz kontrolēt apetīti, palēnina ogļhidrātu pārvēršanos taukos un viegli attīra kuņģa un zarnu traktu.
Ķīnas kamēlija (zaļā tēja) aktivizē vielmaiņu, veicina tauku oksidēšanos un izvadīšanu no organisma, atbalsta sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Augs satur tādas vielas kā alkaloīdi (kofeīns un citi), flavonoīdus un vēl 300 dažādus savienojumus, kas labvēlīgi ietekmē veselību.
Brūnaļģe, pateicoties tās uzbriešanas spējām līdz 25 reizēm, piepilda kuņģi un veicina bada sajūtas mazināšanos. Šī brūnā jūras aļģe satur jodu un dažādas bioloģiski aktīvās vielas: hlorofilu, polifenolu, vitamīnus, minerālvielas, kā arī aļģskābi. Jodu satur jūras produkti, tas aktīvi piedalās vairogdziedzera funkcijās.
C vitamīns un hroms (tā bioloģiskais veids) nodrošina vispārspēcinošu efektu un regulē vielmaiņu. C vitamīns piedalās oksidācijas procesu regulēšanā, hormonu sintēzē, palielina organisma spēju pretoties infekcijas slimībām, regulē kapilāru sieniņu caurlaidību. C vitamīns neveidojas cilvēku organismā. C vitamīna trūkums var radīt saistaudu bojājumus, ko rada kalogēna sintēzes traucējumi (cinga jeb skorbuts). Cingai raksturīga smaganu asiņošana, zobu izkrišana, sāpes locītavās, sirdsdarbības traucējumi. Hroms – galvenā hroma loma organismā – piedalās cukura līmeņa asinīs regulācijā. Hroms ir svarīgs enerģijas apmaiņai un taukskābju veidošanai. Ietekmē glukozes izmantošanu organismā.

Sveltform+

Regulē svaru. Koriģē figūru. Normalizē apetīti, mazina bada sajūtu. Uzlabo vielmaiņu.
  • Kavē uzņemto kaloriju pārvēršanos taukos.
  • Nodrošina tauku sadedzināšanu un veicina svara korekciju.
  • Tīra zarnas un izvada šlakvielas.
  • Veicina cukura-insulīna vielu maiņas balansa regulāciju.
  • Mazina cukura un holesterīna līmeni asinīs.
  • Rekomendē diabēta slimniekiem.
  • Regulē aizkuņģa un endokrīnas sistēmas darbību.
  • Rekomendē vairogdziedzera visu tipu problēmām un vielmaiņas normalizēšanai.
Sastāvs (1 kapsulā): Kambodžas garcīnija (Garcinia cambogia) 200 mg, Ķīnas kamēlija (Camellia sinensis (L.) Kuntze) 70 mg, Brūnaļģe (Fucus vesiculosus L.) 70 mg (joda avots), Vitamīns C 32 mg, Hroms 50 µg (mikrogrami)
Endokrīnā sistēma un vielmaiņa

Liekais svars un veselība

Atcerieties, ka liekais svars – tā nav tikai estētiska problēma: tas ir arī nopietns drauds veselībai. Pēc PVO statistikas cilvēki ar lieko svaru biežāk cieš no hipertonijas, sirds un galvas smadzeņu asinsvadu aterosklerozes, cukura diabēta, izjūt papildus slodzi uz mugurkaulu un locītavām.
Lai izvērtētu ķermeņa masu, var izmantot ĶMI (ķermeņa masas indeksu), kas raksturo ķermeņa masu attiecībā pret auguma garumu. To aprēķina pēc formulas: ĶMI=masa(kg):(garums(m))²
ĶMI<18,5 nepietiekama ķermeņa masa
ĶMI=18,5-25 normāla ķermeņa masa
ĶMI=25-30 palielināta ķermeņa masa
ĶMI>30 aptaukošanās

Nav komentāru:

go4chance. Nodrošina Blogger.